برد هوشمند (اسمارت برد) چیست؟

اسمارت برد هوشمند

اسمارت برد هوشمند جهت استفاده در کلاس‌های آموزشی و سالن‌های کنفرانس می‌باشد. این وایت برد الکترونیکی جایگزین مناسبی جهت تخته وایت‌بردهای معمولی است. استفاده از این وایت برد هوشمند در کلاس‌ها و سالن‌ها، امکان نمایش مطالب به‌صورت کاملاً” پویا را برای کاربر مهیا می‌نماید. استفاده از وایت برد هوشمند که با عناوین دیگری نظیر برد الکترونیکی یا اسمارت برد نیز شناخته می‌شود.

برد هوشمند
سالن کنفرانس مجهز به برد هوشمند

در بسیاری از مراکز آموزشی و دانشگاهی و نیز اتاق‌های جلسات و کنفرانس رایج گردیده است. وایت برد هوشمند با قرارگرفتن در کنار تجهیزاتی نظیر ویدئو پروژکتور و ویژوالایزر می‌تواند سیستم کمک‌آموزشی بسیار کارآمدی را در اختیار کاربر قرار دهد. وایت برد هوشمند علاوه بر بخش سخت‌افزاری که از یک سطح الکترونیکی (مجموعه‌ای از سنسورهای لمسی) تشکیل شده است. دارای یک هستهٔ نرم‌افزاری اصلی نیز می‌باشد.که از اغلب قابلیت‌ها و ویژگی‌های منحصربه‌فرد برد را پشتیبانی می‌کند. نرم‌افزار وایت برد هوشمند ضمن رعایت اصول سهولت کاربری، محیطی مناسب جهت تدریس، سمینار و حتی جلسات عملیاتی را فراهم می‌نماید.

اسمارت برد هوشمند
اسمارت برد هوشمند

معمولاً ساختمان بردها از پشت به رو به ترتیب از یک ورق گالوانیکی و سپس فوم فشرده و بعد از ورق استیل با روکش پلاستیک که دارای فریمی از جنس آلومینیوم تشکیل شده است. علاوه بر این، بردهای هوشمند دارای بخشی سخت‌افزاری و صفحه الکتریکی که شامل مجموعه‌ای سنسورهای لمسی و هسته نرم‌افزاری می‌باشد که قابلیت‌ها و ویژگی‌های منحصربه‌فردی را به آن می‌دهد.

مزایای اسمارت برد هوشمند:

  • امکان اتصال به کامپیوتر و نمایش فایل‌های پویا چندرسانه‌ای و نرم‌افزارها
  • کیفیت نمایش تصاویر با رزولوشن بالا
  • امکان لمسی شدن محیط کار با قلم یا دست
  • مکان ذخیره یا اشتراک اطلاعات
  • مکان ذخیره یا اشتراک اطلاعات
  • نصب آسان
  • صرفه‌جویی در وقت
  • کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی

نحوه کارکرد اسمارت بردهای هوشمند:

کارکرد بردهای هوشمند به این صورت است که، مختصات مکانی با استفاده از سنسورهای مخصوص که در بردهای لمسی گنجانده است، هر مکانی را که با دست یا قلم لمس شود را تشخیص داده و به کامپیوتر مرکزی برای پردازش ارسال می‌گردد.

نحوه کارکرد
نحوه کارکرد برد هوشمند

تقسیم‌بندی اسمارت برده‌های هوشمند:

در فروشگاه سولاریسم بردهای هوشمند بر اساس تکنولوژی و کاربردهای آن به دسته‌های زیر تقسیم شده است:

برد هوشمند مگنتی

بردهای هوشمند مگنتی بردهایی تک‌کاربره هستند و از تکنولوژی الکترو مگنت استفاده می‌کنند دارای سرعت بالای نوشتاری هستند این بردها تنها با قلم مخصوص قابل‌لمس هستند. به همین خاطر از ظرافت و دقت و سرعت بالایی نسبت به سایر بردها برخوردار است.

برد هوشمند مغناطیسی

برد هوشمند مغناطیسی
برد هوشمند مغناطیسی

بدنهٔ این بردها به ترتیب از پشت به سطح رویی

  1. یک ورق گالوانیکی در پشت برد قرار دارد
  2. سطح میانی از فوم فشرده تشکیل شده است
  3. ورق استیل با روکش پلاستیکی تشکیل شده است
  4. و روی سطح روی فریمی از جنس آلومینیومی قرار داده شده است.

از دیگر لوازم اصلی این برد می‌توان به کابل USB جهت اتصال کامپیوتر به برد هوشمند و سه قلم مخصوص اشاره کامپیوتر اشاره کرد.

نقاط قوت

  • سرعت تایپ بالا
  • کیفیت بالا رزولوشن بالا
  • محبوبیت نسبت به بردهای لمسی
  • کنترل بهتر به دلیل اینکه تنها با قلم مخصوص کاری می‌کند و لمس اتفاقی دست اختلالی روی برد ایجاد نمی‌کند.

نقاط ضعف

  • محدودیت تاچ تنها به قلم مخصوص
  • حساسیت صفحه‌نمایش به ضربه یا کشیده شدن ابزار تیز به آن
  • هزینه بالای تعمیرات ناشی از آسیب به صفحه‌نمایش

برد هوشمند لمسی (IR)

این بردها نیز مانند بردهای مگنتی از سطح پشتی گالوانیزه سطح میانی (فوم فشرده) و سطح پشتی گالوانیزه سطح میانی (فوم فشرده) و سطح رویی ورق استیل با قاب آلومینیومی فریم برد تشکیل شده است.

اسمارت برد لمسی (IR)
اسمارت برد لمسی (IR)

نقاط قوت:

این بردها که محبوب‌ترین بردهای هوشمند در حال حاضر هستند دارای نقاط قوطی نظیر:

  • قابلیت لمس با انگشتان دست و بی‌نیازی از قلم
  • مقاومت بالاتر نسبت به برد هوشمند مگنتی
  • تعمیرپذیر بودن و تعویض سطح برد با هزینه مناسب

نقاط ضعف:

  • هرگونه اشاره و لمس یا برخورد دست به‌صورت اتفاقی از جانب برد به‌عنوان دستور تلقی می شود. و موجب تغییر و یا اختلال در عملکرد برد می‌شود.

 

کپی برد

در تمامی مراکز آموزشی نظیر مؤسسات مدارس و دانشگاه‌ها؛ همواره نت برداری یا جزوه‌نویسی ازروی تخت‌های وایت برد معمولی با مشکلاتی نظیر زمان بر بودن و خستگی دانشجویان یا دانش‌آموزان و یا سایر افراد حاضر در جلسات بوده است. همچنین این مشکل برای افرادی که دارای ضعف بینایی و یاد دست چپ بودن است دوچندان می‌شود. تا جایی که سبب اشتباه و یا نقض در واردکردن اطلاعات و یا ترسیم اشکال با جزئیات می‌شود.

امروزه کپی بردها به‌راحتی این مشکل را حل کرده کپی بردها بردهایی هستند با صفحاتی مشابه به بردهای معمولی با قابلیت نوشتن با ماژیک وایت برد معمولی است با این تفاوت که این صفحه در کپی بردها متحرک است پس از تمام و پرشدن کپی برد با زدن دکمه پرینت صفحه کپی برد به حرکت در وامده و توسط پرینتر روی برگه چاپ و یا در حافظه ذخیره می‌کند.

از برندهای معروف کپی برد DITOSS و PLUSS است.

کپی برد plus (پلاس) مدل Copy Board PLUS C-20w
کپی برد plus (پلاس) مدل Copy Board PLUS C-20w

مدل‌های اولیه این کپی بردها به این‌گونه بود که هر کپی برد یک پرینتر مخصوص داشت و تنها با آن پرینتر اقدام به چاپ نوشته‌ها روی برگه می‌کرد و امکان اتصال پرینتر دیگری نداشت و در صورت خراب‌شدن پرینتر مخصوص کپی برد دیگر امکان چاپ نداشتیم.

اما در نوع جدید کپی بردها به کامپیوتر متصل می‌شوند پس از نوشتن متن یا قراردادن هر کاغذ عکس یا. روی برد با حرکت صفحه کپی برد، مطالب اسکن شده روی کامپیوتر ذخیره می‌شود و با هر نوع پرینتری چاپ می‌شود.

اسمارت کپ

اسمارت کپ تخته‌هایی هوشمندی هستند که به امکان هرگونه تبادل نظر ایده دادن را می‌دهد.

مانند وایت برد معمولی می‌توان بروی آن نوشت و پاک کرد.

می‌توان گفت اسمارت کپ نسخه پیشرفته‌تر از کپی برد هست. به این صورت که پس از نوشتن متن به‌جای چاپ روی برگه، با اسکن QR code و یا نزدیک کرد. گوشی یا تبلت هوشمند خود به تگ NFC دستگاه از طریق بلوتوث به اسمارت کپ متصل شده و پس از اتصال هر تغییری حاصل از نوشتن یا ترسیم شکل و…. در جا روی صفحات گوشی‌ها و تبلت‌های هوشمند IPADها و لب تاب و سایر مدل کامپیوترها نشان داده می‌شود و می‌توان با دیگران به اشتراک گذاشت.

مراحل کار با اسمارت برد:

  • اسکن QR با ضربه‌زدن به تگ NFC
  • هدایت به صفحه google play یا app store  برای دانلود اپلیکیشن  smart kapp
  • اتصال به وایت برد و تماشای محتویات نوشته شده روی برد

لازم به ذکر است. این دستگاه دارای حافظه ۵۰ مگابایتی و همچنین می‌توان با اتصال یک فلش مموری به آن موارد نگارش شده رو تخته را به‌صورت pdf ذخیره کرد.

اسمارت برد هوشمند بدون نیاز به کامپیوتر و پروژکتور

برای آموزش هوشمند حداقل به سخت‌افزار زیر نیاز داریم:

نمایشگر لمسی 86
کار نرم افزار نوت
  1. پروژکتور: این وسیله برای ایجاد تصویر به کاربرد می‌شود
  2. کامپیوتر: برای اجرای برنامه‌ها و سیستم‌عامل‌ها و پردازش داده‌ها
  3. برد هوشمند: برای ایجاد محیطی لمسی و تعاملی

پس تنها امکان لمس هست که با انگشت یا قلم الکترونیکی یا هر دو توسط برد هوشمند به ما داده می‌شود.

اما در میان انواع بردهای هوشمند نسخه کامل (همه چیز در یک جا!) به نام اسمارت برد بدون نیاز به کامپیوتر و پروژکتور به چشم می‌خورد. محصول جدیدی از بردهای هوشمند که جایگزین بردهای هوشمند قدیمی زمان بر که نیاز به هزینه‌های زیاد برای تعمیر و نگهداری دارند شده است. داخل این بردها کامپیوتری که معمولاً با برند شرکت INTEL  با مشخصات سخت‌افزاری خوب گنجانده شده است. که قادر به اجرا و نمایش کلیه نرم‌افزارها و فایل‌های چندرسانه‌ای و تعاملی است

کامپیوتر به‌کاررفته در این نوع بردها معمولاً دارای چنین سخت‌افزاری است:

  • پردازنده: چهار هسته‌ای
  • رم: ۴ گیگ
  • سیستم عمل: ویندوز
  • امکانات: بلوتوث وای‌فای رم ریدر

لازم به ذکر است که این تخته‌ها مشکلاتی نظیر کالیبره کردن، بازو بسته کردن پرده نمایش، تنظیم در محیط و ایجاد سایه روی تصویر ندارد. به همین دلیل موجب ازدست‌رفتن زمان نمی‌شود.

از جمله ویژگی‌های این تخته هوشمند

اتصال از طریق وای‌فای داخلی به اینترنت و یا شبکه شدن با سایر کامپیوترها و تخت‌های هوشمند دیگر و دریافت و ارسال اطلاعات به دیگر سیستم‌ها و حتی دیدن یا نمایش دادن برنامه یا فایل از یک سیستم به سیستم دیگر را امکان‌پذیر می‌کند.

به‌عنوان‌مثال:

در یک مدرسه معلم می‌تواند با استفاده از وای‌فای اقدام به اتصال به اینترنت و یا شبکه کردن با سایر تخته‌های هوشمند کلاس‌های دیگر اقدام به تبادل فایل و اطلاعات کند و یا می‌تواند سیستم‌های دانش‌آموزان رو چک یا تصویر برد را روی سیستم‌های به اشتراک بگذارد. همچنین مدیر مدرسه نیز می‌تواند با همین سیستم شبکه تمامی صفحات بردهای هوشمند تمامی کلاس‌ها رو ببیند. یا در یا فایل یا برنامه‌ای روی آن ها اجرا کند. (مثلاً در مناسبت‌ها بتواند تصاویری مرتبط با این روی تمام بردهای هوشمند اجرا کند)

نمایش تصویر:

نمایش تصویر در تخته‌های هوشمند All in One یا بدون نیاز به کامپیوتر و لپ‌تاپ به‌واسطه نمایشگر  LED FULL انجام می‌شود.

پنل لمسی: پنل لمسی به‌کاررفته در این تخته‌ها از نوع پنل لمسی مادون‌قرمز ده کار بره است.

کاربرد بردهای All in one

  • در استودیوهای پخش به‌عنوان نمایش محتوا چندرسانه‌ای
  • دفاتر وزرا و مدیران اجرائی
  • سالن ترمینال و مترو و فروشگاه‌ها
  • کلاس‌های آموزشی
  • سالن کنفرانس و جلسه
  • غرفه‌های نمایشگاهی

نصب و راه‌اندازی اسمارت بردهای هوشمند:

نصب:

برد های هوشمند را میتوان روی دیوار یا روی پایه های چرخ دار نصب کرد.

پیشنهاد می‌شود در صورت اینکه تمایل به جابه‌جا کردن برد هوشمند ندارید برای استحکام و ثبات بیشتر روی دیوار نصب گردد.

 کالیبره کردن:

پس از انتخاب محل و نصب برد هوشمند نوبت به مرحله دوم که کالیبره کردن است می‌رسد. کالیبره کردن به معنی شناخت برد هوشمند به کامپیوتر، تنظیم و تعریف مختصات تصویر به‌طوری‌که برای برد هوشمند و کامپیوتر قابل شناخت و تشخیص باشد.

کالیبره کردن تنها یک‌بار هنگام راه‌اندازی توسط شخص انجام می‌شود.  این کار با به وسیله نرم‌افزاری همراه برد هوشمند انجام می‌شود. اگرچه از ویندوز ۷ به بعد تنظیمات کالیبراسیون در محیط ویندوز نیز قابل انجام است.

نحوه کالیبره کردن بسیار آسان است تنها کافی است cd  برنامه همراه برد هوشمند را داخل دستگاه قرارداد برنامه برد هوشمند روباز کرده درایور رو نصب‌کرده زبان را فارسی و ابعاد تصویر را تنظیم کنید تا برد هوشمند شما کالیبره شود.

نحوه استفاده از اسمارت برد هوشمند:

پس از نصب و کالیبراسیون با نگه داشتن انگشت یا قلم روی صفحه برد نشانگر موش ظاهر می شود. برای کلیک راست نیز کافی است انگشت یا قلم خود را روی آیکون موردنظر مدتی نگه دارید. علاوه بر این یک کیبورد مجازی نیز روی صفحه برد در اختیار شما قرار می‌گیرد. تا متون را به‌راحتی تایپ کنید و پس از انجام فعالیت خود می‌توانید مطالب را ذخیره کرده یا از طریق پرینت کردن و یا ایمیل و….. با دیگران به اشتراک بگذارید.

 

سایر امکانات اسمارت برد هوشمند:

  • دارای منو فارسی
  • قابلیت ذخیره‌سازی فایل‌ها با فرمت‌های JEPEG , POWERPOINT, PDF, HTML
  • سازگاری با تمامی نرم‌افزارها تحت ویندوز
  • قابلیت استفاده از قلم یا انگشتان دست برای نگارش با تکنولوژی مادون‌قرمز
  • امکان ایجاد قالب‌های مختلف جهت آموزش
  • قابلیت نوشتن با ماژیک مخصوص
  • امکان ایجاد صفحات نامحدود
  • قابلیت استفاده ۴ کاربر به‌صورت هم زمان
  • امکان تشخیص دست‌نوشته و تبدیل به TEXT
  • قابلیت نصب روی پایه و دیوار

 

 

احتمالا مایل به بررسی این موارد نیز هستید:

یک دیدگاه دربارهٔ «برد هوشمند (اسمارت برد) چیست؟»

  1. حسین عباس زاده گفت:

    برد هوشمند سی تاچ نمونه با کیفیت داخلی محسوب میشود و بومی سازی شده و انطباق داده شده با آموزش و پرورش ایران است . این برد در شرکت تصمیم سبز هوشمند با ۹۵ درصد داخلی سازی در حال عرضه و رقابت با نمونه های خارجی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *